Terug naar de homepage

Reizen
Italië (2020)
Fins Lapland (2020)
Noorwegen (2019)
Gran Canaria (2019)
Porto, Portugal (2018)
IJsland (2018)
Australie (2018)

Zuid-Korea (2017)
Ons vertrek
De heenreis
Seoul dag 1
Seoul dag 2
Seoul dag 3
Naar Gapyeong
Seoraksan National Park
DMZ
Pyeongchang Olympic Area
Guinsa tempel en Andong
Gyeongju
Op zoek naar een strand
Busan
Busan - De vismarkt
De eilanden van Namhae
De ferry naar Jeju-do
Jeju-do
Eoseungsaengak
Jeju naar Mokpo
Hampyeong Eco Park
Suwon
Terug in Seoul
Lotte World Tower Aquarium
Daaag Zuid-Korea
Foto's Zuid-Korea

Israel (2017)
West-Amerika (2016)
Dubai, VAE (2016)
Val Cenis, Frankrijk (2016)
Zuid Afrika (2015)
Stockholm, Zweden (2015)
Marrakech (2014)
East USA (2014)
Londen (2014)
Warschau, Polen (2014)
Alanya, Turkije (2014)
Venetie, Italie (2014)
Florida, USA (2013)
Lissabon, Portugal (2013)
Istanbul, Turkije (2013)
Milaan, Italie (2013)
Rusland (2013)
New Castle (2013)
Praag, Tsjechie (2012)
Cuba (2012)
Tunesie (2012)
Frankrijk (2012)
China (2011)
Side, Turkije (2011)
Oostenrijk (2011)
Parijs (2010)
Oekraine (2010)
Hawaii (2009)
Washington, USA (2009)
West Canada (2009)
Thailand (2008)
California, USA (2006)
Egypte (2006)

Extra's
Where to go?
Contact


Seoul dag 2 15 September 2017 - 4366 keer bekeken
Vorige dag Volgende dag
We hebben alle vier heerlijk geslapen en tussen 8.00 en 9.00 zijn we allemaal paraat. We nemen wederom de metro richting downtown. Op het metrostation kopen we ons ontbijt bij Dining Box: een broodje en cakejes.
Rond 10 uur arriveren we bij Geyongbokgung Palace. We hebben een strak blauwe lucht en het is zo'n 27 graden, dus we lopen graag in de schaduw van de vele galerijen en gebouwen die het palazijncomplex kent.
Het paleis is erg mooi, het lijkt veel op hetgeen we in 2010 in China veel gezien hebben: de ene tempel naar de ander, en daar achter weer een gebouw, met daarachter nog een gebouw... een tuin... een pagado.. nog een gebouw...
En zo ben je zo 10 km wandelen verder.Geyongbokgung is een echte bezienswaardigheid van Seoul, maar wij hebben er ook één meegebracht: Luno! Met zijn wit-blonde haren en guitige kop trekt hij veel aandacht. Talloze foto's worden er van en met hem gemaakt. Hij krijgt koekjes, snoepjes en oneindig veel glimlachen.
Hij kreeg zelfs van die citroen-keelsnoepjes, die harde kleine... echt geschikt voor een 1 jarige. (koek koek!)
Meer dan op een hand te tellen wordt ons verteld hoe gezegend wij zijn met twee zonen! Ja, we weten het: we boffen met dit stel :). Je kunt niet rijker zijn!
Over rijk gesproken... we waren bijna blut en na zo'n 8 pinautomaten geprobeerd te hebben kreeg Joery toch wat stress.... maar gelukkig: inmiddels zijn we miljonair! 1 automaat deed het; meteen leegtrekken die handel! 😉
Het genieten kan doorgaan 😁......

Na 2 uur rondgedwaald te hebben in het paleis, hebben we het wel gezien en gaan we richting Insadong. Insadong is een sfeervolle historische straat met een mix van traditionele en moderne architectuur en een voetgangersgebied met kunstgaleries, theewinkeltjes en restaurantjes. We besluiten ook wat van het prullaria te kopen: 2x een bellenblaas van Hello Kitty!
Mylo heeft wat last van zijn moeie benen: maar als hij bellen kapot mag slaan heeft ie weer energie voor 10. Dus we lokken hem door alle straatjes heen met de bellen uit de bellenblaas.

We nemen een pauze bij een leuk cafeetje. Koreanen houden we van thema's. En dus ook van thema-cafe's. Een honden-cafe of katten-cafe leek ons niet zo geschikt met de kinderen. Maar een Poep-café is natuurlijk een schot in de roos.
Het hele café is bezaaid met plaatjes van drollen en de cappuchino wordt geschonken in een plee-kopje. De wafels die we eten worden geserveerd in de vorm van een drol met chocoladeijs. Jummie! Mylo keek zijn ogen uit en heeft het heel de dag over poepies en scheetjes gehad.Omstreeks 14u gaan we op zoek naar Bukchon Hanon Village. We lopen er dwars doorheen op zoek naar die 'leuke traditionele huisjes'. Oo, maar wacht... we liepen er net langs. Was niet boeiend.
Daarom pakken we de metro richting Cheonggyecheon Stream. Voorheen was dit een verhoogde snelweg dwars door de stad, maar deze is inmiddels gesloopt en op de plek waar eerst de snelweg liep stroomt nu een leuk watertje. Aan beiden kanten van het riviertje ligt een heerlijk wandelpad, veel groen en verschillende stapstenen om naar de overkant te gaan.
Mylo vond het heerlijk om even in te spetteren en nadat hij met kleren en al erin was gevallen kon ie in zijn onderbroekje lekker zijn gang gaan. Luno doet even een middag-dutje in de kinderwagen. We genieten van de rust en de vredigheid, hier zo midden in downtown.Omdat Mylo de laatste dagen erg weinig heeft gegeten lassen we een extra maaltijd in: een broodje bij Paris Baquette. Dit is een zeer luxe bakker die je overal tegenkomt. Alles ziet er ontzettend lekker uit. Mylo kiest voor een droog/kaal stokbroodje: naja.. het vult tenminste.

We besluiten richting ons hotel te gaan om vanavond de kinderen op tijd te laten slapen. Als we rond 18.15uur bij onze metro-halte aankomen gaan we op zoek naar ons avondeten. Mylo zeurt over kipnuggets dus we kiezen wederom voor de fastfood-toko Lotteria. Helaas bleef het bij Mylo bij zeuren over kipnuggets en niet bij het eten van die dingen.

Om 19.00 uur zijn we in het hotel, het is dan inmiddels al donker. Douchen en naar bed, beide kids gaan maar al te graag naar bed. Ideaal!

Wij zijn inmiddels verliefd geworden op Zuid-Korea. Wat een gaaf land is dit zeg! De koreanen zijn echt meer dan vriendelijk: ze helpen maar al te graag. Zo staan ze ons 'op te wachten' bij de trap in de metro om te helpen tillen. Ze vragen aan ons of we weten waar we naar toe moeten/welke metro we moeten hebben. In elke lift maken we wel een praatje.
De complimenten over onze kinderen houden maar niet op. De stad zelf is erg georganiseerd: nergens heb je grote verkeersopstoppingen of verkeerschaos. Terwijl Seoul wel zo'n 23 miljoen inwoners telt! Het is schoon, georganiseerd, overal wifi, overal airco, overal informatie in het engels, overal eten. Modern en traditioneel liggen letterlijk naast elkaar, qua architectuur, qua eten, qua mode, qua winkels etc.
Verder vallen het aantal 'kruizen' in de stad op. We weten dat Zuid-Korea een grote populatie christenen kent, maar de hoeveelheid kerken is hier groot.
Het metro-systeem werkt ontzettend goed. Het is misschien niet de snelste metro ter wereld, maar het stelsel doorkruist wel heel de stad en de buitenwijken.
We hebben nu al zin om morgen meer van deze toffe stad te gaan zien!


Door: Sam
15 September 2017 - 16:05

Ik zie het al, jullie vermaken je prima! Mylo mag dan wel een drol op zijn hoofd hebben maar hij moet toch ook eens wat eten he! Hebben ze daar geen pannenkoeken! Met stroop en suiker werkt hij er daar best wel wat van weg! Veel plezier weer morgen.


Door: Tineke
15 September 2017 - 16:16

Wat een drollies eh droppies die blonde kids van jullie, ze trekken locals, je kunt er bijna een fooi voor vragen om die blonde kuifjes te laten bekijken.
Veel plezier morgen.


Uw naam
Reactie
Code: kApVzR
Code herhaal: