Terug naar de homepage

Reizen
Italiƫ (2020)
Fins Lapland (2020)
Noorwegen (2019)
Gran Canaria (2019)
Porto, Portugal (2018)
IJsland (2018)
Australie (2018)

Zuid-Korea (2017)
Ons vertrek
De heenreis
Seoul dag 1
Seoul dag 2
Seoul dag 3
Naar Gapyeong
Seoraksan National Park
DMZ
Pyeongchang Olympic Area
Guinsa tempel en Andong
Gyeongju
Op zoek naar een strand
Busan
Busan - De vismarkt
De eilanden van Namhae
De ferry naar Jeju-do
Jeju-do
Eoseungsaengak
Jeju naar Mokpo
Hampyeong Eco Park
Suwon
Terug in Seoul
Lotte World Tower Aquarium
Daaag Zuid-Korea
Foto's Zuid-Korea

Israel (2017)
West-Amerika (2016)
Dubai, VAE (2016)
Val Cenis, Frankrijk (2016)
Zuid Afrika (2015)
Stockholm, Zweden (2015)
Marrakech (2014)
East USA (2014)
Londen (2014)
Warschau, Polen (2014)
Alanya, Turkije (2014)
Venetie, Italie (2014)
Florida, USA (2013)
Lissabon, Portugal (2013)
Istanbul, Turkije (2013)
Milaan, Italie (2013)
Rusland (2013)
New Castle (2013)
Praag, Tsjechie (2012)
Cuba (2012)
Tunesie (2012)
Frankrijk (2012)
China (2011)
Side, Turkije (2011)
Oostenrijk (2011)
Parijs (2010)
Oekraine (2010)
Hawaii (2009)
Washington, USA (2009)
West Canada (2009)
Thailand (2008)
California, USA (2006)
Egypte (2006)

Extra's
Where to go?
Contact


Hampyeong Eco Park 01 Oktober 2017 - 4354 keer bekeken
Vorige dag Volgende dag
We starten onze dag met z'n viertjes in het bubbelbad. We komen erachter dat zo'n bad in de slaapkamer niet geschikt is voor kinderen. Het water zit tot aan de ramen. Achja.. buiten is ook alles nat. Het regent namelijk. Flink. En de weersverwachting is dat het de hele dag gaat regenen.
Dat is even wennen. Na 3 weken volop zon (op 1 dag na) voelt dit als herfst aan. We passen daarom onze plannen aan.In tegenstelling tot alle andere ochtenden doen we vandaag heel rustig aan. Toevallig biedt dit hotel wel een ontbijt aan (dit in tegenstelling tot alle andere hotels tot nu toe). We genieten daarom van een gebakken eitje, toast, fruit en worstjes. De kinderen smulllen. Pas om 10:15 uur checken we uit en stappen we in de auto richting Jeonju. Een route van zo'n 2 uur.
Onderweg maken we een stop bij het Hampyeong Eco Park. Een erg leuk reptielenpark. De kinderen kijken hun ogen uit bij de vele slangen, krokodillen, hagedissen, varanen, kikkers, slangen en nog meer slangen... Bij elk 'raampje' is het weer een zoektoch waar het gekke dier zich bevind.Luno staat met zijn neus tegen het raam aan. Ze hebben ook een bak met (levende!) kikkers waar de kinderen mee mochten spelen. Bizar. En ook zielig. De koreaanse kinderen pakte ze uit de bak, gooide ze weer in het water (met een beetje geluk) of de kikkers belanden naast de bak en vervolgens rende een groep kinderen achter de kikker aan om deze te vangen.
Mylo en Luno vonden het wel erg interessant, maar echt dichtbij kwamen ze niet en aanraken gelukkig ook niet. Ook was er een bak met goudvissen. Hier mocht je met je netje proberen een vis te vangen. Waarom? Mylo en Luno vinden dit wel leuk, maar ze hebben geen vis gevangen.We lunchen in de auto met een broodje pindakaas en een zak chips. Omstreeks 15 uur arriveren we in Jeonju. Het regent nog steeds hard. We zien een winkelstraat en besluiten even te gaan shoppen. Echter zijn de kleren die ze verkopen niet echt onze style. Dus we lopen wat doelloos rond en zitten na een half uur al weer in de auto. We rijden naar ons hotel waar de kinderen even kunnen spelen. Mooi om te zien dat kinderen spelen met hetgeen aanwezig is. Zo is Luno ontzettend zoet met de minibar. Alles eruit. Alles erin. Alles eruit. Alles erin.We krijgen honger als we er naar kijken. We hebben eigenlijk wel zin in Steak. Via Tripadvisor gaan we opzoek naar een steakhouse... De Amerikaanse keten 'T.G.I. Friday' beloofd ons lekker eten. 'For expats who need a break from Korean food' wordt er geschreven. Daar moeten we heen! We navigeren erheen met navigator-Nienke. Al vrij snel arriveren we op onze bestemming. We parkeren de auto op een terrein waar een grote 'P' bij staat. Maar de bewaker van dit plein kijkt ons heel vreemd aan en vraagt iets in het Koreaans. We hebben geen idee wat hij bedoelt. Hij vraagt het nog zo'n drie keer en wij lachen vriendelijk maar komen geen steek verder. Tot die man ons met gebaren duidelijk maakt dat het goed zo is. We begrijpen niet waarom er zo'n lange file in de straat staat en dat er zoveel auto's op zoek zijn naar een parkeerplek... en waarom we dat briefje in ons handen gedrukt krijgen met ons kenteken erop geschreven in het Koreaans??Het is even zoeken naar het restaurant 'T.G.I.F'. Maar al snel zien we een bordje dat het op de 2e verdieping zit. Hup het gebouw in, de lift in... en eenmaal boven zien we een lege ruimte met het logo van T.G.I.F. nog boven de deur. Afijn.. ze zitten hier dus niet meer. Gelukkig zit er om de hoek van de straat nog een Paris Baquette. We eten ons buikje vol met soesjes, taart, donuts, ijs, kaasbrood en in Mylo's geval 4 broodjes met pindakaas. In de regen rijden we terug naar ons hotel. Douchen en slapen. We hopen dat we morgen de zon weer zien :-)


Door: Sam
01 Oktober 2017 - 16:59

Dat het bij jullie regent is niet zo gek hoor! Hier is de herfst ook begonnen. En dat gooien met kikkers is waarschijnlijk een Koreaans tijdverdrijf. TGIF had ook al in de gaten dat er geen eer te behalen is daar bij die dooievissiesvretets! Ik heb het al gezien, de porties Spare-Ribs dat moeten XXL porties worden! Veel plezier weer en take care!


Door: Anouk
03 Oktober 2017 - 06:38

En dan vraag ik me af... welke Kim heeft toch die foto in bad genomen? Goede reis alvast. X


Uw naam
Reactie
Code: YTNQ2e
Code herhaal: