Terug naar de homepage

Reizen
Italiƫ (2020)
Fins Lapland (2020)
Noorwegen (2019)
Gran Canaria (2019)
Porto, Portugal (2018)
IJsland (2018)
Australie (2018)
Zuid-Korea (2017)
Israel (2017)
West-Amerika (2016)
Dubai, VAE (2016)
Val Cenis, Frankrijk (2016)
Zuid Afrika (2015)
Stockholm, Zweden (2015)
Marrakech (2014)
East USA (2014)
Londen (2014)
Warschau, Polen (2014)
Alanya, Turkije (2014)
Venetie, Italie (2014)
Florida, USA (2013)
Lissabon, Portugal (2013)
Istanbul, Turkije (2013)
Milaan, Italie (2013)
Rusland (2013)
New Castle (2013)
Praag, Tsjechie (2012)
Cuba (2012)
Tunesie (2012)
Frankrijk (2012)
China (2011)
Side, Turkije (2011)
Oostenrijk (2011)
Parijs (2010)
Oekraine (2010)
Hawaii (2009)

Washington, USA (2009)
Winthrop & Seattle
Foto's Washington, USA

West Canada (2009)
Thailand (2008)
California, USA (2006)
Egypte (2006)

Extra's
Where to go?
Contact


Winthrop & Seattle 08 September 2009 - 508 keer bekeken
Vorige dag
Na het verlaten van ons hotel in Hope, Canada zijn we vertrokken richting de grote grensovergang vlakbij Vancouver. Een stukje voor de grens besloten we om nog wat inkopen te doen in een groot warenhuis, we moesten tenslotte van onze Canadeze dollars af. We hadden nog 50 dollar over, dus voor bijna 50 dollar aan spullen uitgezocht. Bleek bij de kassa dat er bij sommige artikelen nog tax kwam. Pfff. Na wat gestuntel bij de kassa kwamen we er toch mee weg.

Na een aantal uren rijden, inmiddels in Amerika, zagen we al duidelijk verschil in landschap. Hier in Amerika lijkt alles veel 'liever', vergeleken met het 'ruigere' Canada. Schattige boerderijen, lieve kleine dorpjes en campings reden we voorbij. Toen we ter hoogte van Seattle weer richting het Oosten reden, kwamen we de Rocky Mountains weer tegen, ditmaal dus in Amerika. En ook hier was het landschap adembenemend! Hoe verder we door de bergen reden, hoe kaler het weer werd, totdat er alleen nog maar kale rotsen overbleven. Wat een prachtige rit is dit!

Na een flink stuk rijden besloten we dat het genoeg was voor vandaag en gingen we op zoek naar een leuk plaatsje om te rusten. We reden Winthrop in, en het voldeed direct aan onze wensen! Het dorpje leep rechtstreeks uit een western-film te komen. Het hotel die we vonden was volledig van hout gemaakt, met een eigen balkonnetje aan de rivier.

In Winthrop zijn we naar een klein historisch museum gelopen, waar we een superschattige eekhoorn zagen lopen.

Meer informatie over Winthrop? Klik hier.


Soap Lake
De volgende dag reden we door richting het zuidoosten, om uiteindelijk bij Soap Lake uit te komen. Het landschap werd minder bergachtig, maar niet minder mooi! Zo kennen we Amerika vooral van TV, maar om het in het echt te zien is echt fantastisch. Grote leegtes met niets meer dan een kaarsrechte weg door het landschap. Kleine verlaten dorpjes passeren en om elke bocht in de weg veranderd het landschap totaal.

Aan het eind van de middag kwamen we aan in Soap Lake. Volgens onze vooraf uitgezochte informatie staat Soap Lake bekend om zijn gezonde modder en thermale baden. Na enige tijd zoeken hebben we dit maar uit ons hoofd gezet en zijn we op zoek gegaan naar een kamer voor de nacht. Deze hebben we uiteindelijk aan het eind van het dorp gevonden. Langs een grote 2 baans weg stond een klein motel met zwembad. Omdat het zo heerlijk weer was hebben we een tijdje aan het zwembad gelegen en rond etenstijd zijn we op zoek gegaan naar een restaurant in de buurt. Uiteindelijk vonden we een leuk restaurant met een groot terras. En toen zagen we voor het eerst water in de buurt!

Meer informatie over Soap Lake? Klik hier.


Seattle
De volgende ochtend reden we verder richting Seattle, ten westen van Soap Lake. Ook vandaag zien we weer een typisch Amerikaans ding: Eindeloze kaarsrechte wegen over kale vlaktes. Tot ongeveer 100 kilometer voor Seattle blijft het kaal en droog, maar daarna wordt het groener en bergachtiger. We rijden weer door de Rockies.

Na enkele uren gereden te hebben komen we aan in Seattle. Seattle heeft ongeveer 580.000 inwoners en is een belangrijk knooppunt voor Microsoft en Boeing. Deze 2 bedrijven zorgen voor de meeste werkplekken in de omgeving. Seattle ligt aan de Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan.

In Seattle zijn we gewoon maar een richting op gelopen en uiteindelijk kwamen we aan bij de Space Needle. Boven in deze toren, op 184 meter hoogte, hadden we een prachtig uitzicht over de stad en de oceaan. Er vlogen allerlei kleine watervliegtuigjes en helicopters rond en heel in de verte zagen we de Mount Robson liggen. Deze vulkaan ligt op 87 kilometer afstand van Seattle . Met zijn bijna 4400 meter hoogte en 26 grote gletsers is dit de berg met de meeste gletsers in Amerika. 90 km2 is permanent bedekt onder een dikke sneeuwlaag.

Na een intensieve wandeling door Seattle zijn we 's avonds in ons bedje gekropen om de volgende ochtend vroeg te vertrekken naar het vliegveld, voor een vlucht naar Honolulu op Hawaii.

Meer informatie over de stad Seattle? Klik hier.
Deze reis gaat verder met de rondreis door Hawaii, die te vinden is op deze pagina


Uw naam
Reactie
Code: FMLo9r
Code herhaal: